Düzce Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Gölyaka ilçesi sınırları içerisindedir. Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 km mesafededir. En yakın yerleşim yeri (Güzeldere köyü) 250 metre mesafededir. Deniz seviyesinden yüksekliği 600 metredir. Hafta sonları piknikçilerin vazgeçemediği mekandır.

Güzeldere Şelalesi Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale 120 metre yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz etmektedir. Güzeldere’nin en görkemli zamanı güz mevsimidir. Fotoğrafçılar için renk cümbüşüne dönüşen sarı tonları yakalanır. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak tescil edilmiştir. Bölge trekking, kampçılık, foto-safari aktiviteleri için oldukça uygundur.

Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, kara yemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de görülmektedir.

Güzeldere Şelalesi 360 Derece Sanaltur Gezi Görünümü (360tr)

 Güzeldere-Aydınıpar Şelaleri Yürüyüş Parkuru Videosu

Düzce Şehir Merkezinden Güzeldere Şelalesi'ne Ulaşım Bilgisi