Deniz ve Kumsal

1950’li yıllarda deniz ve karavan turizmi ile ülkemizde ilk turizm hareketinin başladığı Düzce’nin denize kıyısı Akçakoca; Denizi, kumu, Balıkçı Barınağı, her mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, sivil ve dini mimarisi, dağ çileği, kestane balı, fındığı, kilometrelerce uzanan plajları ve şifalı kumu, yemyeşil bitki dokusu, piknik ve mesire alanları, tarihi anıt ağaçları, tarihi Ceneviz Kalesi, mağarası, şelaleleri, ve yöresel ağız tatları ile yerli ve yabancı turistler için dikkat çekicidir.

 

Doğa ve Yürüyüş

Düzce ili sınırları içinde barındırdığı doğal güzellikleri ile, hem dinginlik arayanlara, hem de macera meraklılarına farklı olanaklar sunmaktadır. Yaz sıcaklarında kumsallarda güneşlenmek, yükseldikçe rengi ve dokusu değişen ormanlarda yürüyüş yapmak, yaylalarda değişik etnik ve kültürel kimlikleri tanımak, şelalelerin büyülü güzelliğini seyretmek, ilimizde yaşayacağınız serüvenler arasında. Ankara ve İstanbul yolu üzerinde olmasından dolayı ulaşımı kolay olan kent, az zamanda çok şey görmek isteyenlerin beklentilerini boşa çıkartmıyor. İlimiz genelinde 23 yürüyüş parkuru olup toplam parkur uzunluğu 330 km’dir

 

Rafting

Cumayeri-Dokuzdeğirmen köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri raftinge elverişli 13 km parkuru ile Türkiye’nin 3. büyük rafting sporlarının yapıldığı yerdir. İlçe merkezine 3 km mesafede bulunan Dokuzdeğirmen köyü, içinden geçen Melen Çayı üzerine kurulmuş 9 adet su değirmeninden dolayı bu isimle anılmaktadır. Yılın her döneminde profesyonel rafting ve kano yapılmaktadır.

 

Trans Yayla ve Kamp

Düzce, yaylaları bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Arazi yapısı, iklimi, zengin su kaynakları ve bitki örtüsü, her türlü doğa turizmine uygundur. Birbiri ardına sıralı ve bütünsel bir yapı arz eden Düzce yaylaları, Kardüz Yaylasından başlayıp Abant’a kadar devam eder. Yaylalar, birbiri ardına aynı paralelde uzanmış, yaylalar arası trans yolu bağlantısı olan ve her bir yayladan diğerine geçiş mesafeleri, 5 ila 20 dakika olup kolay ulaşım olanakları ile dikkat çekmektedir.